Kerstontbijt en Quality Time 2013
20/12/2013

Vrijdag 20 december 2013 kunnen alle leerlingen en leerkrachten genieten van een gezond KERSTONTBIJT.

Daarna is het tijd voor QUALITY TIME, dit betekent dat elke klastitularis de tijd...

 
Marokkaanse avond
14/12/2012

Een gezellig avondje uit!

14 december 2012 MAROKKAANSE AVOND van 17.30 tot 21 uur

Menu soep / keuze uit tajine, couscous vlees, couscous kip, couscous mix / gebakjes en muntthee. Aan...

 
Spijbelen
25/09/2012

Professionele fotoshoot by Dakar-raceteam van Feryn!

Spijbelen

Leonardoproject buitenlandse stage

Cyprus

Vertrek

dag 1dag 1dag 1

Zaterdag 10 maart 2012 zijn we vertrokken aan de school om 8.30 uur. Vier uur later waren we aan de luchthaven Charles de Gaulle. Er was voor ons een speciale check-in, het was heel leuk om Victor Hortaschool op het bord te zien staan. Om 15.00 uur steeg het vliegtuig van Cyprus Airlines op en vier uur laten zijn we geland in Larnaca. Daar stond Carlos klaar om ons met de bus naar ons hotel te brengen. We zijn de valiezen op de kamer gaan zetten en dan zijn we gaan eten. We hebben heel lekker gegeten van het buffet.

Yasmina

Kennismaking met Limassol

dag 2dag 2dag 2dag 2dag 2dag 2dag 2dag 2dag 2dag 2dag 2dag 2dag 2

Vandaag, zondag 11 maart hebben we kennisgemaakt met Evangelos. Hij heeft ons verteld waar we morgen stage gaan lopen. Na de middag zijn we samen op verkenning geweest in Limassol en hebben we het Fort bezocht. Het weer was goed maar het waaide wel erg hard. 'S avonds zijn we op tijd gaan slapen want morgenvroeg moeten we om 7.50 uur klaar staan om te vertrekken. Dat was onze eerste dag in Limassol.

Groetjes van Soumaya 

Eerste stagedag

dag 3dag 3dag 3dag 3dag 3

Maandagmorgen 12 maart zijn we al om 7 uur gaan ontbijten want om 7.50 uur moesten we allemaal voor het hotel verzamelen om samen met een verantwoordelijke van C.S.I naar onze stageplaats te gaan. Sommige leerlingen zijn alleen op hun stageplaats en anderen met twee. Ik heb geluk want Kadriye en ik mogen stage lopen in hetzelfde bedrijf. Het is een groothandel van medicijnen gelegen in het oude stadsgedeelte. We hebben medicijnen, zwangerschapstesten, tandpasta's enz. gelabeld. We werken samen met twee vrouwen die heel lief tegen ons waren. 'S middags heeft de bedrijfsleider ons getrakteerd op kebab met kip en na de stage heeft hij ons met zijn auto terug naar het hotel gebracht. We begrepen wat ze tegen ons zeiden en hebben ons ook goed kunnen verstaanbaar maken. Het was een heel leuke stagedag, we hopen dat het zo blijft duren.

Arife & Kadriye
7 logistiek

Dag 4

dag 4dag 4

In Brussel loop ik stage bij Dieteren en in Limassol bij Mercedes. Dat vind ik wel leuk want daardoor kan ik de verschillende werkplaatsen met elkaar vergelijken. Enkele voorbeelden: de showroom in Limassol is niet naast de werkplaats gelegen en er wordt heel weinig technologie gebruikt (stockbeheer gebeurt hier bv. nog volledig manueel). Het systeem om goederen terug te vinden in het magazijn is wel hetzelfde. De crisis is hier zo erg dat er tien mensen ontslagen zijn. Mijn stagementor en de andere collega's zijn heel vriendelijk en behulpzaam. Ik vind dat ik een toffe stageplaats heb.

Christophe
7 logistiek

Dag 5

dag 5dag 5dag 5dag 5dag 5dag 5

Hallo Brussel, vanuit Limassol wil ik jullie een beetje vertellen over mijn stageplaats. Ik loop samen met Ilias stage bij Salamis. Salamis is het grootste logistieke bedrijf in Cyprus. Het is een shipping compagnie, ze zorgen ervoor dat allerlei goederen via het schip of de vrachtwagen op tijd op hun bestemming geraken. We hebben heel veel gevarieerde taken en dat is wel heel leuk. We hebben ook reeds verschillende keren de haven bezocht en een schip gezien dat dieren voor de dierentuin van Limassol bij zich had. Het is voor ons zeker een leuke en leerrijke ervaring. Ik ben blij dat ik dit allemaal kan meemaken dank zij dit Leonardo project.

Giansteve
7 logistiek

Dag 6

dag 6dag 6dag 6

Mijn eerste stagedag heb ik kennisgemaakt met de directeur Heraklis en zijn medewerkers. Marino is mijn stagementor, met hem werk ik het meeste samen. Marino vertelde mij hoe het magazijn in mekaar zit en waarin ze gespecialiseerd zijn. Mijn stagebedrijf maakt: kristallen in allerlei kleuren, trofees, bekers, medailles en nog andere relatiegeschenken. De eerste drie dagen heb ik hard moeten werken in de kristallenrayon. Dit kan je zien in de foto voor en na. Dankzij mijn goede prestatie heb ik een geschenk (een roos in kristal. Zie foto) gekregen van mijn baas. Ik vind mijn stageplaats echt wel ok. Ik ben blij dat ik zelfs na die paar dagen al heel veel heb bijgeleerd.

Berker
7 logistiek

Ontspanning

ontspanningontspanningontspanningontspanningontspanningontspanningontspanningontspanningontspanningontspanning

Na een drukke werkdag nemen we ook de tijd om ons te ontspannen. Dat doen we door een duik te nemen in het zwembad of in de zee. We kunnen zelfs gebruik maken van de Jacuzzi en van de sauna. Onze leerkrachten hebben voor ons activiteiten voorzien zoals een quiz, een fotozoektocht, een bezoek aan de overdekte markt, een groot winkelcentrum, enz.
Met andere woorden ik amuseer me hier. Kijk maar naar de foto's en dan begrijp je wel wat ik bedoel.

Kevin
7 logistiek

Zaterdag 17 maart

zaterdagzaterdagzaterdagzaterdagzaterdagzaterdagzaterdagzaterdagzaterdagzaterdagzaterdagzaterdagzaterdagzaterdagzaterdagzaterdagzaterdagzaterdagzaterdagzaterdagzaterdagzaterdag

Vanmorgen kwam Costas ons met zijn grote autobus ophalen aan het hotel. Hij nam ons mee naar het Troödosgebergte. Er werd ons gezegd warme kleren mee te nemen want op sommige plaatsen in de bergen ligt nog sneeuw.
Onze eerste stop was bij het Kasteel van Kolossi. Het ligt 14 km van Limassol. Het is een goed bewaard kasteel. Als je helemaal boven bent, heb je een mooi uitzicht over de omgeving.
Na hier een bezoek te hebben gebracht, reden we naar het dorpje Omodos. We bezochten een Orthodox klooster en een wijnproeverij. Na een lekkere “Cyprus coffee” en een beetje spelen in de plaatselijke speeltuin, zetten we onze weg verder. Costas bracht ons naar Platres. Daar lunchten we in een forelboerderij.
Het laatste zeer mooie bergdorpje dat we bezochten was Lania. We wandelden er wat rond, bezochten een oude wijnpers en zivaniapers (zivania is de plaatselijke sterke drank). Je kon er heerlijke appelsienen van de bomen plukken en opeten.
Op onze terugweg stopten we nog bij een pottenbakker. We kregen een demonstratie en mochten ook een kijkje nemen in de oven.
Terug in het hotel namen een aantal onder ons nog een frisse duik in het zwembad.
’s Avonds aten we zoals gewoonlijk ons buikje rond van het buffet.
En ja, zaterdag, weekend, dat betekent feest! We ontdekten een leuk danscafé in de buurt van het hotel. De leerlingen dansten daar samen met 2 dappere leerkrachten de pannen van het dak. Om 1u gingen we stilletjes terug naar het hotel om te gaan slapen, want op zondag moesten we fris zijn voor onze tweede daguitstap.

Charity
Leerkracht PAV

Zondag 18 maart

zondagzondagzondagzondagzondagzondagzondagzondagzondagzondag

Zondagmorgen zijn we naar Paphos vertrokken. We zaten in een bus met een gids, ze heette Dimitra. Ze vertelde ons wat we die dag gingen bezoeken. Ze sprak in het Engels en in het Frans zodanig dat we zeker konden verstaan wat ze zei. Omdat we zaterdag het kasteel van Kolossi bezocht hadden kregen we ook daar een korte uitleg over. We hebben een korte stop gemaakt in Dyonosis en Kourion bezocht. In Kourion werd er gefilmd waardoor we niet alles hebben kunnen bezoeken. In Paphos hebben we het theater bezocht, het is heel raar als je spreekt in het midden van het theater, het lijkt alsof je spreekt in een microfoon. We hebben ook de rots van Aphrodites bezocht. We hebben er prachtige foto's kunnen maken. Dimitra heeft ons het verhaal van Aphrodite verteld. Wanneer je drie keer bij volle maan rond de rots zwemt zal je eeuwig jong en fit blijven. Een ander verhaal dat Dimitra ons vertelde was waarom er zoveel katten op Cyprus zijn. Het was een heel leuke en onvergetelijke dag.

Laetitia
7 kantoor

Maandag 20 maart

maandagmaandagmaandagmaandagmaandagmaandagmaandagmaandagmaandagmaandag

Onze stagedag begon, net zoals vorige week om 7.30 uur met een heel lekker ontbijt. We kunnen elke dag kiezen uit verschillende gerechten. Na het ontbijt zijn Laetitia en ik naar onze stageplaats gegaan. Tijdens de middag zijn we een lekkere snack gaan eten op een heel gezellig pleintje. Na onze stage zijn we handbal gaan spelen op het strand. Sommige van onze klas hebben zelfs in zee gezwommen want het was heel mooi weer. Om 20.00 uur gaan we elke avond eten. Het is elke avond een ander buffet. Vandaag was het een Cypriotisch buffet maar we hebben ook al een Italiaans, Mexicaans en bbq buffet gehad. Het eten is in ieder geval altijd heel lekker. Na het avondeten hebben we beneden wat gepraat en spelletjes gespeeld. Het was een heel leuke dag.

Bukurije
7 kantoor

Verschillende stageplaatsen

stageplaatsenstageplaatsenstageplaatsenstageplaatsenstageplaatsenstageplaatsenstageplaatsenstageplaatsenstageplaatsen

De leerlingen lopen stage op verschillende stageplaatsen. Zo lopen Leatitia en Bukurije stage bij een radiostation, namelijk Chanel 6. Ze zijn zelf ook op "on the air" geweest en hebben kunnen kennismaken met "plaatselijke beroemdheden".
Andere leerlingen lopen stage in verschillende advocatenkantoren, autoverhuurbedrijven, hotels enz. De leerlingen van logistiek lopen allemaal stage in logistieke bedrijven zoals Peresons, Stelios Thomas of bij Rikkos die een bedrijf heeft dat tandpasta enz. levert aan verschillende apothekers. Sommige leerlingen gaan te voet of met de bus naar hun stageplaats.

Verjaardag van Laetitia

verjaardag-laetitiaverjaardag-laetitiaverjaardag-laetitiaverjaardag-laetitia

Donderdag 22 maart werd Laetitia 19 jaar. Dit mocht uiteraard niet ongemerkt voorbij gaan. Dat het voor Laetitia een leuke verjaardag was kan je zien aan de foto's.

Enkele sfeerfoto's

Zonder commentaar. De beelden spreken voor zichzelf!

 

 

Vrijdag 23 maart

23 maart23 maart23 maart23 maart23 maart23 maart23 maart23 maart23 maart23 maart23 maart23 maart23 maart23 maart23 maart23 maart23 maart23 maart23 maart

Op het einde van de laatste stagedag volgde vrijdagavond de evaluatie. Deze gebeurde in de conferentiezaal van het hotel. Uit de evaluatie bleek dat de voorbije veertien dagen voor alle leerlingen en hun begeleiders zeer positief verlopen is.

 

 

Zaterdag 24 maart

zaterdag 24 maartzaterdag 24 maartzaterdag 24 maartzaterdag 24 maartzaterdag 24 maartzaterdag 24 maartzaterdag 24 maartzaterdag 24 maartzaterdag 24 maartzaterdag 24 maartzaterdag 24 maartzaterdag 24 maartzaterdag 24 maartzaterdag 24 maartzaterdag 24 maartzaterdag 24 maart

Aan alle mooie liedjes komt een eind, zo ook aan deze onvergetelijke veertien dagen.
Dank je wel Europa en Leonardo da Vinci voor deze ongelooflijke ervaring.

Greta en Carla
projectbegeleiders